Bra tips om du ska satsa på en utedusch

Bra tips om du ska satsa på en utedusch

Under sommaren är det många av oss som tillbringar en hel del tid i trädgården. Vi grejar med våra rabatter, vi solar, vi sportar på gräsmattan och så vidare. Då är det inte fel att kunna skölja av sig, ute, utan att behöva gå in för att duscha. Det bästa alternativet är att ha en utedusch. Just att kunna duscha ute och höra fåglarna kvittra är en härlig upplevelse.

Att ha en egen utedusch är praktiskt och kan användas av dig själv, dina barn och dina husdjur. Du slipper dra in en massa smuts och grus. Visst kan man skölja av sig med vattenslangen, men med en utedusch kan du få varmt vatten!

Bra saker att tänka på före du köper en utedusch

Det finns en del saker du bör tänka på före du går och köper dig en utedusch. Bland annat utomhusklimatet, vattenförsörjningen samt graden av avskildhet. Fundera även på hur ofta du har tänkt dig använda den samt var den ska stå. Det finns vissa regler kring avrinning av smutsigt vatten, då det inte får rinna ner i grundvattnet. Sedan är det bra att även ha en viss avskildhet, så du kan duscha utan att grannarna stirrar.

Installera dusch ute

Det är ganska vanligt att installera uteduschen på ett permanent ställe. Det kan vara bra att välja ett ställe som är diskret och avskilt. Det är en fördel att välja en plats med mycket sol, särskilt om du ska ha en soluppvärmd utedusch. Vad du ska ha under fötterna är även det bra att fundera på. Trätrall, sten och betong är några alternativ. Tänk bara på att en trätrall kräver underhåll samt ska oljas in då och då.

Se även till att du tar in din utedusch innan vintern, så att inte vattnet i den fryser, för då kan den gå sönder.